madkullensislandshastar

Direktlänk till inlägg 26 maj 2012

Utsläpp och lite ändringar...

Av paula Johnsson - 26 maj 2012 06:34

Jo, som sakt flexibilitet och planering,det är nog A och O på en gård?!

Vindur som jag aldrig skulle sälja, är nu såld,till goa Marie i Bollebygd,kommer bli så bra så!

Och Vindur vet ju många av er är en väldigt speciell häst, inte lätt för alla att förstå sig på,en mycket stark personlighet och kräver en erfaren och bestämd hand på ett mjukt sett.

Vindur har berättat för mig nu under ett längre tag att han är stressad i olika situationer och skulle önska lite lugn och ro med en och samma ryttare.

Jag vet ju dock att Vindur kommer vara grymt saknad, men vi får bita i hop och försöka se det ur hästens synvinkel...

Så, så är det med han...

Vi önskar Vindur och Marie lycka till och tackar dig Vindur för tiden på Madkullen.

 

Och nu blir det lite så, trots att vi skall ha lite föl och sådär först, så blir det ju lite Tritla sen som får ta Vindurs plats, så vi säger väl Välkommen igen Tritla!

 

En till ändring som sker här inom kort på kullen är att bästaste herr Isungur åker hem igen..

Även här får jag se lite till hästen och jag tror ärligt talat inte han trivs på en sån här ändå stor hästgård, med brunstiga ston och då Magni runt omkring...han hatar verkligen Magni!


Vi var i väg här i förregår och skulle köra unghästar på bete och under tiden vi är borta, händer nåt ,han och Gaupnir emellan så Herr Isungur kommer ut och springer rakt igenom trådar och hela baletten in till Magni!

Som går med ston....


Ja, Herregud, undra vad dom bilisterna tänkte som jag och Henrik drog om med hästtransport (tom dock) i 120 på motorvägen!!

Ja, Oscar ringer...-Mamma det går en häst med vitt huvud hos Magni och dom slåss så det slår härliga till!

Ja,jag hann och tänka mycket må ni tro!


Nej, lille Isungur har mycket intinkter,han har även kommit ut en annan gång,fastän strömmen varit på och smitit in till Gloria och Saga...inte vet jag om det hann att bli nåt...det märker vi i såfall...men vi kan inte riktigt ha det så här.

Isungur har svårt att äta när han ser de andra hästarna,vill helst följa med på turerna när han ser de andra hästarna gå i väg osv...Så även här får man sopa bort sina egoistiska tankar och se till hästes bästa,jag hade ju dock starka framtidsdrömmar om Isungur.


Nu får Danielle fortsätta dom drömmarna eller nån ny spekulant, han blir säkert en trevlig ridhäst/avelshingst i framtiden, så det blir så bra så.


De andra hingstarna förutom Magni har nu åkt i väg på sommarbete, jag har förmånen av att kunna hyra bete av Åsa, min gode vän sen gammalt och dom ytorna går inte av för hackor,rinnande bäckar, skog, öppna fält, dalar och ängar,de är giganstiska,nu skall hästarna bara få vara hästar och växa till sig,träffa andra utomstående hästar, göra upp och förstärka sin repekt,följsamhet,ömjukhet och tillit ,leka,äta och må gott heeeeela sommaren, det skadar inte att Isidor får växa till sig ytterligare nåt halvår till innan sadel och ryttarträning till hösten.


Vi körde två omgångar med Isidor och Undri...alla gick på lätt som en plätt, utan lille Undri som är hur lätt som helst i allt annat,annars,men ...Nepp....här växte vi fast i marken och bara stod..

Efter mycket om och men,sa jag bara till Oscar och Henrik...Nepp,vi tar "Kungens stol"

Då hade vi försökt med linor och allt möjligt.

Jag har gort "Kungens stol" till många hästar skall ni veta..


Japp, sakt och gjort,"Kungens stol" under rumpan lilla och tjopp, så stod Undri i transporten och undra VA?!


Ja, tänk så stora personligheter de har alla...Svipur är så rolig, när vi stod där mitt upp i  allt, så bryter han sig ur stallet....Grrr...Unghästar..han typ hoppa över  (Bra hopphäst sen tjejer?)

Och kommer ut på gårdsplan med sin försvunna uppsyn och punkfrillan i pannan...

O Ba...Jahå..Men ja då???!!!

Sen går han helt sonika in i stallet igen...

Han e lite sån.... så man lite fnissar när man ser han?!

O bara töltar..  


När vi lasta han e jag övertygad om att han visste inte vad som hände...Jahå..nu står vi här?!

Ja, han är rolig..


Ja, dessa tre hästarna kom upp, sen hände allt hemma och vi skulle sedan köra Gaupnir, nej, tror ni inte min kära make klipper gräset här då och gör snyggt, sen skall han  flytta gräsklippan på nåt sätt och fastnar i en fläkt som är sylvass uppepå och fläker upp hele tummen!!


Jag hör ju på ropet att NU är det inte bra!!

Jag släpper allt jag har för händerna...denna gången två små hästar!

Oj, oj oj, det där behövs ses över...Ja, Henrik iväg med Natalie , sin dotter til sjukan..jag skall ta hand om hästtandläkare och dyligt...


Ja, han behövde in till handkirurgen i Borås,

8 stygn och mycket smärtstillande senare fick Farbror Henrik komma hem..Stackars min Älskling!


Ja, Herregud, här händer ju en del här vetni..

Jag hemmavarande och väntar in tandläkarn,tror ni inte jag tappar ner min telefon i hästens vattenspann då??!!

Asså va e detta?


Ja, den var det ju inte mycket med sen..hade dock en gammal extra, men vilken dag!


Hästtandläkarnas dag här tog heeeela dagen, Lysingur hade en vargtand som drogs ut,Magi såg inte helt hundra ut...så de har behandlats och står därmed på vila,Magni har jag dessutom planer på att sätta i gång sen efter vilan och eventuellt komma ut på tävlingsbanan i gen... sen kollades fler hästtänder ,men det var relativt ok,ja, det är viktigt med hästarnas tänder och deras mun!


Hästarna stormtrivs i allafall ,jag kollar till dem varje natt då jag kör tidningar där,och vi får väl se när vi hinner köra lille Gaupnir, verkar ju hända så mycket hela tiden?!

Idag anländer snart ett danskt gäng igen och skall vara här på läger i helgen...Kul!

Så nu får vi sätta fart!?

Kolla vyerna,man ser inte allt här, men lyckliga hästar ser man...även våra här hemma har kommit ut på stooora ytor.

Kram/MadkullaPaula


 

Kommer mer bilder sen när Gaupnir kommit in med...när blir de?!  

 
 
Ida

Ida

26 maj 2012 07:36

Hejsan! Vad mysig blogg du har! <3
Jätte söta hästar också ^^
Kram!

http://idahlissie.bloggplatsen.se

paula Johnsson

27 maj 2012 06:46

Va kul och höra Ida, skall kolla in din me...Kram

 
Ingen bild

Tina

31 maj 2012 05:35

Vindur, goa roliga snabba fantastiska Vindur, lite ledsen men förstår....:(

paula Johnsson

31 maj 2012 06:22

Jo, jag förstår att många blir det, han är ju fantastisk den hästen, men som sakt,de var hans tur att va fantstisk på lite mera skogsturer med en och samma ryttare ett tag.Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av paula Johnsson - 26 september 2014 07:44

Ja, som ni vet så startar ett nytt kapitel för mig och min familj nu...   Gården är såld och vi kommer att flytta. Min hemsida kommer att stängas ner nu 1 oktober och verksamheten upphör och jag vill härmed passa på att tacka mina underbara bar...

Av paula Johnsson - 6 september 2014 07:56

ja, helgen som var, hade vi goa instruktören james här igen. James är en grymt duktig instruktör, kan ta alla typer av människor på alla olika nivåer och mycket bra pedagogiskt.   Jag hoppas alla hade det bra som var här även om jag inte riktig...

Av paula Johnsson - 18 augusti 2014 15:11

Ja, mina vänner alla sagor har ett slut...så och på denna gård.. Så de också var skrivet i tidningen, "Sista Sommaren på Madkullen" Så blev också fallet...vi har efter långt, jobbigt och svårt övervägande bestämt oss för att sälja vår älskade går...

Av paula Johnsson - 10 augusti 2014 08:48

Äntligen fick jag till en kurs för min gode vän och tränare Louise "lollo" Löfgren, jag har ju tränat för henne i en herrans massa år... men inte fått till nån kurs/lektion än med min nya lilla pålle...så nu äntligen...och vi har ju så mycket och pra...

Av paula Johnsson - 10 augusti 2014 07:32

Ja, och så kom den där Fredagen, fem molockna tjejer kommer upp här på morgonkvisten...liiite deppiga... Dom vill ju inte att det skall ta slut..   Vi fick muntra upp varannn så gott det gick.. och nu stod ju både träning,städning,lunch och u...

Fråga mig

73 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards